Onze meest gelezen artikels


Wat moet u doen bij een hondenbeet? Hoe kan uw spaargeld meer opbrengen? Moet uw brandverzekering aangepast worden als u uw huis renoveert? Lees onze antwoorden en lifehacks hieronder.

Sparen en beleggen

 

 

 

5 tips om meer te halen uit uw spaargeld in 2020


Image of the blog article

 

Sinds hij is begonnen met werken, heeft Benjamin 10 000 EUR gespaard die hij op een rekening met een gegarandeerde rente heeft gezet. Gezien de huidige lage rentestand en rekening houdend met de inflatie, heeft zijn gegarandeerde rentespaarrekening een tekort. Benjamin is het beu om dat hij koopkracht verliest. En omdat de tarieven niet lijken te stijgen, maakte hij een afspraak met zijn P&V-adviseur, die hem 5 tips gaf over hoe hij meer uit zijn spaargeld kon halen.

Welke zijn de 5 tips?

 

Binnenkort met pensioen? Hier is een besparingsoplossing

Image of the blog article

 

Chantal is 64 jaar en gaat binnenkort met pensioen na een lange carrière als lerares. Ze heeft haar huis afbetaald. Nu wilt ze graag wat kapitaal opbouwen om haar wettelijke pensioen aan te vullen en die prachtige wandeltochten die ze elke zomer doet, te blijven doen. Na haar afspraak met haar P&V-adviseur is Chantal blij: ze kan beginnen met haar kapitaal op te bouwen en tegelijkertijd zelfs profiteren van een belastingvoordeel!

Maar welke formule stelde haar adviseur voor?

 

Optimaal fiscaal sparen in 2020, hoe doet u dat?
 

 

Jan werd geboren op 24 december 1965 en viert dus binnenkort zijn 55ste verjaardag. Vorig jaar betaalde zijn hypothecaire lening af. Deze ochtend kreeg hij een telefoontje van zijn P&V-adviseur met het voorstel om nog voor zijn 55ste een contract Langetermijnsparen af te sluiten met een looptijd van minstens 10 jaar. Jan is blij met deze tip, want zo kan hij na zijn pensioen blijven genieten van een fiscaal voordeel.

Is deze tip ook iets voor u?

 

 

Duurzaam beleggen? Ja, via de duurzame fondsen van P&V.

Image of the blog article

 

Adeline wil koste wat het kost voorkomen dat er wordt geïnvesteerd in bedrijven die een gebrek aan ethiek hebben. Haar geld geven om de wapenindustrie of kinderarbeid te financieren, dat zegt haar niets. Ze heeft horen praten over duurzame financiële producten, maar heeft nog veel vragen. In welke bedrijven investeren duurzame fondsen? Aan welke voorwaarden?

Haar P&V-adviseur vertelde haar over de twee uitsluitend duurzame fondsen

 

Gezondheid & wonen

 

 

Verbouwingsplannen? Denk ook aan uw brandverzekering!


 

U wilt de zolder in twee kamers opdelen omdat uw gezin is uitgebreid. Of een deel van de woonkamer inrichten als kantoor om te telewerken. De plannen liggen klaar. Aan de slag dan maar! Alvorens uw gereedschapskist boven te halen of vaklui op te trommelen, staat u best eerst even stil bij de impact van uw verbouwingen op uw verzekeringen. 

Welke info deel ik mee aan mijn adviseur?

Een hondenbeet: bent u verzekerd? 

Uw hond Diego is de lieveling van het gezin. Iedereen is gek op hem. Zelfs mevrouw Peeters, uw gepensioneerde buurvrouw. Ze vindt hem zo lief dat ze hem nu en dan verwent met een snoepje. Vandaag heeft Diego echter een stommiteit begaan. Toen hij het snoepje van mevrouw Peeters wilde aannemen, hapte hij iets te enthousiast in haar hand. Gevolg? Een lelijke wonde. Uw arme buurvrouw heeft medische zorgen nodig.

Komt uw verzekering hierin tussen?

Het conflict met uw buurman dat u wel kunt missen ...
 

 

Uw buurman beslist om gigantische verbouwingen te doen aan zijn huis. Het lawaai van de graafmachines en drilboren is nog het minst van uw zorgen. U ontdekt een barst in de gemeenschappelijke muur, van de vloer tot aan het plafond. U kaart dit vriendelijk aan bij uw buurman, maar tot uw verbazing is hij niet voor rede vatbaar. Volgens hem was die muur voor de start van de werken al in slechte staat.

Hoe kunt u uw belangen verdedigen en uw zaak winnen?

Van de trap vallen, het is snel gebeurd!


 

Thuiswerken is al enkele maanden uw dagelijkse realiteit. En dat heeft zo zijn voordelen, want u wint heel wat tijd nu u niet meer moet pendelen van en naar het werk. Vandaag profiteert u van dat uurtje tijdwinst om uw kinderen van school te halen en ze mee naar het park te nemen. U stormt de trap af en voor u het weet, ligt u een verdieping lager met uw been in een onrustwekkende stand. Het verdict: twee maanden buiten strijd.

Hebt u de juiste verzekering afgesloten?